torsdag 21. februar 2013

Felles foredrag ved Frank Aarebrot og Trond Blindheim


Felles foredragene åpner opp med en litt informasjon før første foredragsholder blir sluppet på scenen etter en kort introduksjon. Frank Aarebrot er den første som skal på scenen og skal rette sitt foredrag mot framtidens demokrati. Et skolepalass er ordene Frank bruker på vår kjære skole. Han starter med å fortelle litt om tidligere trender, og hva forskerne trodde da. Videre knytter han framtidens demokrati opp mot personen skolen vår er oppkalt etter. '' Jeg er jo en optimist av natur da, men det er jo fortsatt mange spørsmål som må bli stilt!'' forteller Frank mens han fortsetter å fortelle om fremtidens demokrati. ''Hva er så demokrati?'' spør han også tidlig i foredraget, før han fortsetter med å forklare og videre om hvordan han blir sjokkert over måten folk i dag oppfører seg på nettet. Kritikk mot dagens nettpolitikk kommer også frem under Franks foredrag. '' Hver eneste sms du sender, blir bevart et eller annet sted for alltid'' forteller Aarebrot. Han drar også inn eksempler som f.eks. da Lysbakken måtte gå, at dette var bare fordi en annen hadde sendt en sms. '' Bevisstheten om dette, kan være en fordel for demokratiet i fremtiden'' forteller han videre, godt humør er det ikke mangel på heller. Flere ganger får Aarebrot salen til å flire, når han forklarer hvordan det kan bli i fremtiden på nettet siden alt blir bevart. '' Tenk deg det i fremtiden at barnebarna dine kan laste ned nakenbilder av bestemor fra nettet'' sier plutselig Aarebrot. Et humoristisk utsagn, som får salen til å le. 

Frank Aarebrots foredrag er både seriøst og humoristisk, engasjerende og interessant. Med et kritisk blikk på framtidens demokrati som fikk oss virkelig til å tenke litt, fikk han oss også til å le gang på gang. Et godt foredrag som greide å engasjere både elever og voksne. Takk for foredraget! 

Etter en skikkelig applaus, er det klart for '' den engasjerende herremannen'' Trond Blindheim!


Han skal holde sitt foredrag om markedsføring i sosiale medier. Trond begynner utrolig nok med å fortelle historien om Moses, bare i en mer moderne versjon med reklamefolk og alt mulig slikt. '' Hvis du greier dette Moses, skal du få tre gratis sider i det gamle testamentet'' avslutter Blindheim sin innleding og får hele salen til å le. En underholdende og spesiell måte å starte alt på. Videre begynner Blindheim å fortelle om markedet i dag, og hvordan det vil se ut i framtiden. Han forteller også om hva markedsføring faktisk handler om, og hvordan butikkene jobber med å holde forbrukerne sine så lenge som mulig inne i butikken sin. For de vet da at jo lengre tid de bruker, jo flere produkter vil bli kjøpt. Videre forklarer han om hvordan det fungerer med merkevarer, '' jo bedre kjent forbrukeren er med merket jo større sannsynlighet er det for at merkevarene blir kjøpt i forhold til mer ukjente merker'' forteller han i løpet av foredraget sitt. 

Hva er et medium? spør Blindheim under sitt foredrag. Han forklarer selv videre hva et medium er: '' Et medium er en gruppe mennesker som er i en gitt situasjon'' videre forklarer han hvordan de som jobber med markedsføring jobber, og hvordan de må ta utallige valg i løpet av en dag. En del av Blindheims foredrag omhandler også hvordan de får informasjon om oss, og hvordan de tilpasser reklamen sin til hver og en av oss ettersom vi viser våre interesser på forskjellige nettsider som f.eks. på facebook hvis du legger ut masse bilder av hunden din får du gjerne opp hundemat reklamer på siden. Blindheim forteller også om hvordan medielandskapet har forandret seg opp igjennom årene. 

Trond Blindheims foredrag om markedsføring gjennom sosiale medier var både interessant og aktuelt for enkelte personer iallefall, og han kastet lys på ting som ikke er allmenn kunnskap. Om mulig litt vel komplisert og langtekkelig, så var dette et godt gjennomført foredrag med masse informasjon! Takk for foredraget Trond Blindheim!

Det var det av felles foredrag for i dag, videre utover dagen vil elevene fortsette til forskjellige parallellforedrag og tilslutt vil alle igjen møtes i skoletorget for å avslutte dagen med et foredrag fra forsker Henrik Thune og en liten konsert fra musikkelevene her på skolen. 


-Kf
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar