fredag 22. februar 2013

Sterkt møte med Kareem Amer

Kareem Amer er tidligere egyptisk blogger og jobber i dag som fribyforfatter i Bergen. Han er en av de interessante foredragsholderne for den tredje og siste dagen av årets framtidskonferanse på NGV. For de av elevene som har vært innom workshop åtte de tidligere dagene har enkelte allerede blitt litt kjent med Kareems historie, gjennom gruppeoppgaven de har jobbet med. (tidligere innlegg) 

Foredraget begynner med at Amer blir presentert, han ble arrestert og sendt i fengsel på grunn av sine ytringer og meninger på sin blogg. Dette førte til store protester rundt om i de nærliggende landene. 


bilde fra da Amer var i fengsel
Amer forteller om hvordan han blogget under sine studier, og kritiserte denne måten å tenke på som stod så tydelig frem. Amer forteller også litt videre om sin kamp og protest mot anklagene han hadde mot seg. Hans familie var ikke så veldig begeistret for Amers oppførsel, under en del av foredraget snakker Amer om hvordan familien prøver å hjelpe han og forandre han på en måte. Andre gang han ble arrestert, havnet han i fengsel og ble ikke løslatt før i 2010. Han uttrykker videre sitt håp for å kunne jobbe med folk som har vært igjennom det samme som han.. som har jobbet og kjempet for rettferdigheten, og blitt straffet for sine handlinger. '' Egyptisk historie har blitt omskrevet'' sier Amer mot slutten av sitt foredrag. På slutten av sitt foredrag forteller Amer hva han selv tenker om det som nå blir kalt den arabiske våren. 

Resten av foredraget ble brukt på at Amer tok imot spørsmål fra salen.

Dette ble et spesielt og rørende foredrag om en inspirerende person som har kjempet for rettferd i sitt land og som har blitt straffet for det. Virkelig en inspirerende historie. Tusen takk for et interessant foredrag, som virkelig ga oss et innblikk i livet i Egypt. Thank you Kareem Amer! 

- Kf

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar