onsdag 20. februar 2013

Framtidskonferansen er i gang!

Med nye skjermer og enda mer høyteknologiske duppeditter er vi klar for årets framtidskonferanse. ''Det viktigste man kan ta med seg ut i kunnskapslivet er de nye tankene, det nyskapende, det provoserende, det som bryter, det som ingen vet hvor de skal plassere'' forteller  teatersjef Agnete Haaland i et av de inspirerende innslagene.

Da var det i gang og en ny video velter over skjermen. En utrolig bra kombinasjon mellom musikk og video, en skikkelig hyllest til vårt kjære land. En god miks med vår kjære nasjonalsang. Dramatisk, men samtidig kreativ og fin med vakre klipp fra overalt i vårt langstrakte land. Ja, vi elsker dette landet! For en åpning! 

Vår entusiastiske kjære rektor fortsetter festen, med sin sedvanlige tale. Både stolt og kry starter rektor sin tale med å fortelle om årets tema: mer demokrati, mer åpenhet- mer teknologi? ''En god læringarena og gode læringsomgivelser skal være sånn som oss her på Nordahl Grieg. Velkommen til framtidskonferansen 2013, vi gleder oss stort!'' 

Ahmad Ghanizadeh tar deretter over og budskapet er klart: For demokrati, for åpenhet! Ahmad både skryter og forteller ivrig om skolen vår. '' Vi trenger mer demokrati, mer åpenhet og mer teknologi!'' forteller han videre, '' teknologi kan øke sikkerheten for befolkningen men den kan også svekke den! Derfor trenger vi god teknologipolitikk''.

''Møtet fra elevene ved NGV skole, var utrolig bra vi sitter på erfaringer vi kan ta med oss videre'' ble det sagt om møtet med noen av de hørselshemmende elevene som var med på et seminar i Bergen for en stund siden. Alt i alt en inspirere tale, fra en som har gjort mye. Ahmad Ghanizadeh får en kopp med skolens logo på som takk for sitt bidrag til konferansen.

Litt for teknologisk kanskje for teatersjef Agnete Haaland, men hun redder seg og setter i gang med eksepsjonelle råd lest opp på skikkelig teatervis skaper Agnete god stemning blant elevene. Rådene gitt av Jens Bjørnebo, og er kalt: ti råd til en gutt som skal ut i verden. 
'' Hva skal jeg gjøre med det jeg lærer her? Det er valget vi må ta'' hun fortsetter med små fortellinger, inspirerende og full av ironi. ''Min gud, hva blir så det neste?'' 
''Det viktigste man kan ta med seg ut i kunnskapslivet er de nye tankene, det nyskapende, det provoserende, det som bryter, det som ingen vet hvor de skal plassere'' forteller Agnete. 

Med god samvittighet og god applaus går Agnete av og en ny person kommer på. Ole Hamre, mannen som står bak mange av festspillene og fargespillene i Bergen trår til med en entusiastisk tale. Han imponerer med strålende kreative innslag som han har vært med på å lage selv. Han har rett og slett laget musikk ut av lyder. Utrolig interessant med både mixen av flyvertinnen og lyd mixen fra Cape town som får hele salen til å flire. Både underholdende og engasjerende for både elever og lærere. (for videoklipp klikk deg inn på vår twitter feed i sidepanelet) Ole Hamre avslutter med verket han laget fra misnøyens mekka Nordmøre. '' Det er utrolig god lyd i dårlig stemning. For å finne lyden av misnøye har jeg dratt til misnøyens mekka Nordmøre'' fortalte Hamre før han viste frem verket. Og avsluttet med et lite steppenummer. Man kan si mye om Ole Hamre, men en ting er sikkert mannen har en ufattelig kreativitet og mange talentet! 

For en åpning, og for noen mennesker! Vi gleder oss til fortsettelsen. 

-Kristine F


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar